Nytt år och nya möjligheter!

Massa filmer idag, det gillas. Idag pendlade (läs: tittar på F's film i reklamen ;) vi mellan "Snygg, sexig och singel" och "Braveheart". Faktiskt har jag aldrig sett Braveheart, vilket nog är ett misstag, men idag kände jag för lättsamt istället för ledsamt. Det räckte att se Melle begrava fruan för att jag skulle böla. Sen var det slut på pendlandet. Bölefilm tar vi nån gång utan PMS. Blir nog bäst så.
Men hur bra var förstnämnda film då? Ibland kväljer man inombords av hur dåligt manuset är, men aldrig (ALDRIG I TELL YOU!) att man skulle visa det för F så han får en chans att slå över.



Kolla vilka fina tändooor jag har! (man ser kanske inte så bra, men de finns där:) reds. anm.) Denna gången fick jag 3 samtidigt, så nu har jag 7 st!


Finast i världen.

Men arg är hon. Och ledsen när vi lägger henne i sängen själv. :(
Jag hoppas och tror att det är tänderna som spökar. Kvällarna har blivit en plåga, kanske mest för oss :(
Hoppas det snart går över. Igår kväll mindes vi tillbaka när vi bara kunde lägga henne i sängen, så grejade hon lite där en stund och somnade sen. Inget skrik och gråt och bråkande. Så tråkigt att avsluta en dag på det viset. Att ta upp henne så hon slutar gråta och för att sen lägga ner henne igen gör det hela bara mycket värre. Hon blir ännu argare än innan man tog upp henne, så de har vi slutat med, för att skona våra mamma/pappahjärtan. 
Så man står vid sidan, gungar henne, klappar på pannan och näsan. Hyssjar när hon gnäller. Stoppar i nappen. Klappar. Gungar. Lugnar sig. Sen plötsligt vaknar hon till igen och blir jättearg och allt är förgäves.
Så, pappas tur ett tag.
Så ser våra kvällar ut numera. Har vi tur har hon somnat vid 21:30-22:00.

Om ett dygn påbörjar vi ett nytt år. Har hänt mycket detta året för oss. Vi blev föräldrar, flyttade in i vårt nybyggda hus och vi har tillochmed lovat varandra ja i kyrkan. Stora grejer. Jag kan inte vara lyckligare.

Nyårslöfte är det längesedan jag slutade att avlägga. Men ett minilöfte borde man väl kunna hålla?
Jag vill bli bättre på att ta bilder. Det är lätt att det glöms bort och det är så synd.
Nu har jag dessutom inget att skylla på eftersom vi fick en systemkamera i julklapp av mina föräldrar. Fiiiiina bider tar den, jag ska bara komma underfund med hur den fungerar, sen är jag good to go! Ska försöka hålla minilöftet.

Gott nytt år på er! Hoppas nästa år blir lika bra som detta varit.


Ajajaj

Idag har jag ont i mauen.
Men jag får skylla mig själv efter allt socker på sistone.. Men ajajaj..
Kan jämföras med dagen efter en hård utekväll.. Och man lovar samma saker: aldrig, aldrig mer. Sprit, socker same shit, liksom.
Måste sluta. Måste ta mig ur det. Gör ett nytt försök imorgon.
Det började rätt bra idag, men sen sket det sig när PMS:en gjorde sig påmind och pepparkakorna skrek efter mig. Jävla gapande på dem.
Nä, nytt försök imorgon. Inte kul med magont (OCH mensvärk, kan ju räcka med det ena. Liksom.)


Kräker snart på er! Asså på riktigt.

Nu är det ju som så att detta är min blogg, och jag tänker svära i detta inlägget. Mycket.
Så den känslige läsaren ber jag lämna innan det blir otrevligt.
Har alla valt? Då återgår vi till ordningen.

Vad i helvete är problemet med särskrivning? Eller, rättare sagt personen som skriver isär.
Hemma kväll. Jul firande. Super snygg.
LÄÄÄÄÄSER du inte vad du skriver? Tycker du inte själv att det ser rent för jävligt ut?! Är du blind kan jag ha överseende med ditt särskrivande, men mig veterligen är inga av mina facebook-vänner blinda.
SLUTA innan jag kräker på er!
Jag kväljer inombords när min man säger "in princip" och "återbärgning", och särskrivning är fanimej lika illa.
Skriv hellre ihop än isär!
För helvete.


Varning för stjäleri

Jag skulle till Storköpet och handla för ett tag sedan, och innan jag går in stannas jag av ett företag som kallar sig för Nordisk Fondanalys (vid detta laget kräks jag nästan av att bara skriva namnet). Killen, vid namn Carlo, börjar trada om hur bra deras fondanalyser är och hur mycket bättre min pension kommer att bli om jag köper deras tjänst. Den kostar 1295:- och då får man fondrekommendationer via mejl.
Detta är inget jag är intresserad av och tackar aldrig ja till deras erbjudande under samtalet.
Carlo frågar om de får lov att skicka information hem till mig och ber därför om en underskrift. Innan jag skriver på frågar jag om jag binder mig till något nu. "Nej, detta är bara en formsak, du binder dig inte till något förrän du svarar på mejlet från oss"
Det är här han står och ljuger mig rätt upp i ansiktet.
Någon information kommer aldrig hem, men mejlet kommer och givetvis svarar jag inte på det.
När tiden för ångerrätten gått ut (14 dagar) får jag en räkning hem på 1295:-
Jag tar kontakt med dem direkt och säger att jag inte vill ha deras tjänst då jag aldrig tecknat något avtal hos dem.
Får till svar att det inte går att stryka min faktura eftersom ångerrätten inte gäller.
Jag ber om en kopia på det s.k "avtalet". Jag får en kopia på ett helt annat papper än det jag skrivit på. DE har kryssat i en ruta där det står att jag vill bli kund hos dem.
Samtidigt har Fredrik haft kontakt med en konsumentrådgivare och denne vill att vi skickar en kopia på "avtalet".
En stund senare ringer Fredrik då konsumentrådgivaren ringt upp igen, och hon menar tyvärr så att vi nog inte kan få rätt i detta.
Alternativen är att
1. Bestrida fakturan och sedan låta det gå till inkasso och till sist domstol.
2. Betala under protest och anmäla till Allmänna reklamationsnämnden.
3. Betala.

Känns som att jag sitter i en rävsax och inget av alternativen är precis lockande.
Detta är långt ifrån över och jag blir urlakad bara av att tänka på vad som komma skall.

Är det konstigt att man tappar tron på människan?
Är det konstigt att världen är som den är?
Är det inte hemskt att man inte ska kunna lita på en annan människas ord?
Det är kanske inte så konstigt att många är otrevliga mot förstjälare (mitt nya ord) innan de ens hinner berätta vad de säljer. Tyvärr kommer jag också att bemöta säljare på detta sätt i fortsättningen.

NORDISK FONDANALYS heter de alltså, VD för företaget är 21-årige Anton Ewetz, det ska finnas 1-4 medarbetare och en av dem heter Carlo.


Tack så mycket för skiten ni satt mig i, tack så jävla mycket!


Meeeen

Varför kan jag inte ladda upp bilder från iPhone-appen??
Nu går det ju inte att ladda upp på vanligt vis heller :/ skiiiit.


Julklappar och kräk

Idag har vi handlat de siiiista julklapparna för detta året. Skönt.

Igår låg jag i sängen hela dagen och var halvdöd. Kräk. Ont i magen. Ont i ryggen (tecken på feber för mig). Temp. 37,1. Trettiosjukommaett! Löjligt ju!
Där ligger man i sängen och ser livet passera i revy om och om igen, skakar, frossar och fryser om vartannat. Bölar (nästan) och ojar sig.
37,1. Vilket jävla hån.



DU kan vara 37,1!


Nu får det fan vara nog

Alltså, jag gillar min iphone. Mycket, så kan vi säga för att inte uppröra diverse familjemedlemmar. Gillar mycket.
Den gör massa saker för mig och underhåller mig, hjälper mig hålla kontakten med mina vänner osv, ja ni som har en vet vad jag pratar om.
Men (observera att mitt problem gäller nattetid), när man läst alla bloggar, läst trådar av intresse på Familjeliv, Wordfeud-kompisarna sover, läst dagstidningar, Aftonbladet och Expressen, uppdaterat fejjan titt som tätt och det mesta är dött eftersom alla normala människor med normal dygnsrytm sover mitt i natten, ja då vill jag titta på tv. Men se, det gåår inte för när klockan är mitt i natten har en viss dam sovit några timmar och råkar vara lättväckt. Det går då rakt inte att starta nån jävla tv som lyser upp hela rummet, för då ska hon också titta på den.
Och förlåt, men nu är jag trött på dig. Egentligen får man inte lov att säga så, men det är så och jag kan inte rå för det. På dagen älskar jag dig, men på natten är du HELT värdelös.
Iphone - jag tror jag behöver en paus. Lite tid för mig själv, du vet.







Imorgon ska vi åka och köpa färg till ongens rum.


Sjukstuga

Ja, faktiskt inte jag då, vilket är himla skönt.. Började med att Wilda kräktes av vad jag trodde var en ny efterrätt, men eftersom det fortsatt och Fredrik också blivit smittad kan det inte vara det.. Vilket ändå är lite synd, då hade man vetat det och bara kunnat utesluta det.. Men sjukdomar kan man ju tyvärr inte göra nåt åt.. Man känner sig bra liten när ongen bara kräks, febern stiger och hon inte får behålla nån vätska alls :(
Efter kontakt med sjukvårdsupplysningen och en glödhet Wilda bestämde vi oss för att köra in till barnakuten. Där fick hon Alvedon och värskeersättning. Den på sjukhuset var nog godare än hemma för den gick ner lite lättare :) och under den timmen vi var där kräktes hon inte alls, så vi fick köra hem.
Denna dagen har mest bestått av sovande för hela familjen. Två nätters vakande tär på en..

Faktiskt har jag fått in granen och klätt den också! Det är väl ungefär det enda som hänt idag..


Ha!

Läste lite snabbt igenom förra inlägget innan jag började skriva så man inte tradar om samma saker, då lär ju mina få läsare försvinna fortare än en förätar-macka hemma hos Fredrik Backman (www.fredrik.cafe.se).
Jo, jag såg att jag skrivit att jag inte skulle plocka undan pysselgrejerna innan jag blivit färdig med julkorten.
Nu råkar det ju vara som så att julkorten är inte bara färdiga utan nerpacketerade i kuvert, adresserade, frankerade och till och med postade, och pysselgrejerna är FORTFARANDE kvar på bordet. Varför är det så? Varför inte plocka undan när man är igång och ändå springer här i huset fram och tillbaka?
Jo, jag hittar inte locket till pyssellådan. Därför. Lika bra att skita i det, liksom. Ordning och reda, får fan inga pengar på freda' för det.

Helgen har i vanlig ordning försvunnit i räcerfart. Vi har haft fredagsmys med Tramsformers, grillat(!), ätit hos svärisarna, varit hos Jessica och Martin och blivit servade, Fredrik har byggt på (svärisarnas) uterum och jag har försökt slå in julklappar med Wilda springandes i gåstolen. Det sistnämnda var säkert en större utmaning än uterumsbyggnation..

Nästa vecka bjuder på mammafika, utan pyssel denna gången :), julklappsinhandling, granjakt, dock inget babysim denna veckan heller :( Wilda är inte riktigt fri från snorandet, så då får det bli så.. Synd när det är sista gången.

Nä vafan, nu har jag inte tid att underhålla dig längre, se till och gör nått vettigt istället för att hänga här, liksom.. ;)


Blåsed

Och dant.. Men mer än en kvart idag :S

Idag har vi haft fina mammor på julkortspyssel och fika. Gick mycket bra för att vara första gångs-pysslare, tycker jag. ja, inte jag då, jag pysslar ju med jämna mellanrum. Har bara svårt att hitta inspiration.. Men idag fick jag ändå gjort 6-7 kort, så det är ju en början iaf. Tänkte inte plocka undan grejerna förrän jag är färdig, annars blir det inte gjort några fler.. Hoppas att Wilda-bus år snäll imorgon också :)

Ooh, jag bara kommer på fler och fler julklappar, så synd att de är så dyra bara :/ den enda jag skulle kunna önska mig nått lite dyrare av är min kära man och "vi" (-"Tycker du inte att vi ska köpa den här knivslipen nu, den är ju lite billigare här än hemma, vi har ju tittat på denna ganska länge, den från Netto för 40 kr fungerade ju inte, tycker du inte vi ska köpa den till oss i julklapp?") har redan köpt en knivslip till oss båda i julklapp (fast egentligen är det ju mest Fredrik som ville ha knivslipen, så egentligen kan man ju säga att Fredrik fått vad han önskat sig, och egentligen borde jag väl kunna få nått som jag önskat mig? Det jämnar ju ut sig till slut, eller hur? Visst kan en man ha nytta av en rosa vägghängd dammsugare, visst? Det är ju till oss båda liksom. Alla blir nöjda, win-win).


Snöed o dant..

..en kvart ungefär, sen var allt borta igen.. Men fint var det under tiden det snöade iaf..
Helgen har bara flugit förbi, inte så konstigt kanske..
Torsdagen bjöd på städning, mammaträff och City Gross-handling, fredag: födelsedag, paket och frukost på sängen, efterrätts- och citronpaj-making, fredagsmys med mannen.
Lördag var det fest för hela slanten som gällde. Blev mycket lyckat om man frågar mig..
Igår var vi mest zombiesar hela familjen. Wilda blev akut snorig på lördagsnatten (vilket betyder att föräldrarna måste väckas också) och var sen lite småkass hela dagen..
Så nått sim blev det inte för oss idag..
Hoppas vi kan gå nästa vecka, för det är sista gången då..


RSS 2.0