Tänkte bara..

..säga det att min man är bäst. Lav lav lav.

Tack och gonatt. Ullared imorron liksom. Tjohoooo!


Tråkiga dagar

Istället för att läsa andras bloggar kan man ju skriva lite själv. Såhär i väntan på mannen som är i en bildelsbutik. Han skulle ha en grej till fläkten i bilen, men för en stund sen ställde han sig i dörren och testade en ficklampa, jag har en känsla av att fläktgrejen glöms bort, och han kommer ut med en ficklampa istället. För sån är han, min man, alldeles, alldeles underbar. Den glömskan som kan få en att skratta många gånger kan också få bägaren att rinna över ibland. Samma egenskap. Visst är det märkligt?

Nähe, han kom visst tomhänt ut från affären. Dock inte för att han glömt fläktgrejen mitt i ficklampeprovningen, utan de hade faktiskt inte grejen hemma. Men ficklampan, den kostade minsann 298 kr, erbjudande fram till 23/12.. Sååå diskret ;)

Idag har vi varit och shoppat slips till Pappan inför lördagens bröllop. Blommig och fin är den. Shoppade även dukar på Netto till stundande 25-års partaj (ja, och andra partaj förstås).
Tre maskiner tvätt försvann från bänken, skönt att bli av med det.. Diskmaskinen är tömd och sen tog energin slut, så idag står bambu thai för maten, tackar vi för.

Wildaongen har varit lite gnälligare och framförallt argare än vanligt och när man är mitt upp i det är det ju ganska lätt att bli irriterad själv och man förstår liksom inte vad hennes problem är. Hon har ju allt. Hon har många leksaker, en fin säng att sova i, världens roligaste gåstol, båda sina föräldrar hos sig och jäntan har kläder på kroppen varje dag så hon slipper frysa. Vad mer kan man begära?
SÅKLART att tänderna inte ska göra ONT när de håller på att komma upp!
Det fattar du väl, mamma.
Ja. Det förstår jag väl. Lilla älskling.


Stor dag idag!

Idag har vi simmat, och där fick vi prova en ny grej, ryggsäcken kallades det. Man skulle ha bebisen på ryggen och gå rundor i vattnet. I början var det helt ok tyckte Wilda, sen tänkte hon att det verkade mer spännande att snurra runt.. Och till slut protesterade hon högljutt. Får se om det går bättre nästa gång.. Men dyken gick bra idag iaf.. :)

Idag är en stor dag, för mig i alla fall. Wilda har vägrat vissa maträtter, så sedan hon började äta mat har vi haft 2 (ibland 3) olika sorter att skifta mellan. Men idag testade jag med en ny smak som där dessutom är lite bitar i. Och det gick! Inget skrikande, gnällande, bölande eller bråkande.
Idag är jag en lycklig mamma :)
Men precis som Wildas humör kan det ändras kvickare än fort ;)


Mammafika

Åh, jag bara älskar mammafika.
Det utbytas tips, snackas pappor, fikas, skrattas, bebisarna snackar ikapp och en stor del av tiden spenderas på golvet. Hääärligt!

Ikväll är F på svensexa för min kusse, så jag är gräsänka.. Har dock varit en bra tv-kväll som tur är!
Wildingen somnade innan jag ens hann lägga ner henne i sängen.. Snart dags att sänka sängen tror jag, hon blir mer och mer rörlig, donnan.

Idag har vi varit på väla och uträttat lite ärenden, blev klar till slut, men vad trött och hungrig man blir av att shoppa ;) var skönt att komma hem..

Har varit en ganska vanlig dag för många, men för andra var denna dagen en mardröm att vakna upp till.
En gammal klasskompis miste sin pappa igår i en bilolycka. Det är så orättvist och tragiskt och man finner inte ord. I den andra bilen var dessutom två stisse-killar. Att en "olycka händer lätt" vet man ju, men det blir så mycket verkligare när det händer någon i närheten.


Fars dag

Stabilt. verkligen stabilt.



Pappan firades med fin-frukost, och av Wilda fick han en mugg :)
idag bjuder vi bara på en bild från tidigare idag. Pappans fina fars dags-kopp till vänster i bild. Duktiga Wilda har själv designat.. Som en mamma i föräldragruppen sa (hon gav också en mugg till sin sambo), det är en ganska "tacky" present.. men va fan, muggen blir ju liksom inte ful med en sån modell.. ;)
men ja, ganska tacky..



mina älsklingar

Mammaledighet är fint

Dagarna går fort och ibland hinner vi bara precis borsta tänderna och äta frukost sen är Pappan hemma igen.
Det är möjligt att jag överdriver en smula.
Ibland har vi en väldig massa energi och får gjort en hel del om dagarna, lite synd att de dagarna kommer mer sällan än tandborstar-dagarna, för det känns ju bra att vara effektiv.
Jag har en känsla av att Wilda inte gillar blomman jag fått av mormor en gång i tiden, eftersom hennes mål om dagarna verkar vara att försöka eliminera den.
Eller gillar hon den väldigt mycket, svårt att avgöra.
Blomätandet har lett till att vi börjat nyttja orden "aja-baja" och "nej". Vet inte om det är för tidigt att börja säga ifrån, men stackaren blir ju ledsen när hon blir bortkörd från blomman, så lite förstår hon i alla fall..
Annars leker vi tittut bakom pelaren, snor kökshanddukar för att suga på, sjunger Broder Jakob, Mamman scrappar Wilda/Neo-tid-album, viker tvätt gör vi oftast tillsammans.
Simmar gör vi också, varje måndag. Man kan ju uttrycka sig som så att Wilda gillar det.
Fredrik har lyckats vara i närheten de gångerna vi gått hittills, förutom igår, och då blev det såklart dyk för ongen.. Synd att han missade det, men det klarade vi fint, hon och jag.
Mammafika är också en del av vardagen numera. Är så kul att följa barnen och snacka ikapp med mammorna.

För övrigt är jag inne i en somna-sent-om-nätterna-period. Tuuuur att vissa av mina Wordfeud-vänner är nattugglor :)
Är också inne i en period av inspiration, till allt möjligt då. Inbjudningskorten till min 25-årsfest tog en kväll att göra, från noll tanke bakom till frimärke på. Brukar ta minst en dag att komma på färg, text, utseende osv. Därför har det också gått bra med Wilda-boken. Alla sidor är färdiga, så nu väntar jag bara på att fotona ska levereras. Kom igeen.
Och prematurdockan, den väntar jag också på. Kommer säkert böla när jag får se den och hur liten Wilda var. Queen of them tears, det är jag det!
I alla fall, inspiration till Wildas rum har jag (är helt såld på flugsvampar för tillfället), till huset utvändigt, och även lite småfix invändigt.. Det ploppar upp en massa idéer, I'm on fire!
Och, IMORGON ska vi till IKEA! :)
Jag gör nog bäst i att göra ett seriöst försök att sova, så jag är pigg och alert imorgon på IKEA :)


RSS 2.0