I chock på Maxi

Helt plötsligt (!!) börjar vår tjej bli stor. Snart får jag ångest PÅ RIKTIGT över hur fort tiden går..

Wilda har bitit för hårt på en leksak så tandköttet blöder lite, och när jag står där och tittar i munnen ser jag inte bara en utan TVÅ tänder i nederkäken!
Helt sjukt.


Hinner inte meeeed

Nu springer du för fort för fort, vänta på oss andra!

Nä, denna dagen bara försvann.. Förmiddag: ?
Eftermiddag: mammafika, storköpet, chokladpudding till imorgon, middag, Casanova.
Nu: Fråga Olle!

Kort och gott har vi haft en bra dag, jag och tjajen :)


Hatar när det händer

Ni vet när man inte kan sova på nätterna, och man vågar inte sätta igång tv:n för man vet inte vilken volym den är på, och risken att väcka ongen är stor eftersom hon nuförtiden tycker att mittinattensnack är rimligt och dessutom kul, så man bara ligger där och glor?
Ungefär då kommer funderingarna lika säkert som en sur fis efter två kokta ägg.


Undrar vad det är på tv? (kollar tv-tablån i telefonen och surar lite över att det är finfina program på 6:an, scrubs, how i met your mother, my name is earl and so on)

Skulle ju kunna vara skitsnabb på volymknappen? (Ungefär som när man zappar förbi nåt jävla överlevnadsprogram på discovery och hoppas Han inte hann se. Han får ju ändå bara höra på mitt muttrande om hur dåligt programmet är, det kan väl inte vara så kul då? skitprogram)

Sen försöker man intala sig själv att det bara är psykiskt, att inte kunna somna utan tv:n igång, att det bara är att slappna av, alla ANDRA gör så. Det går inte så bra för nästa frågeställning lyder: VARFÖR ÄR JAG DÅ VAKEN MITT I NATTEN?!

Kan man kalla detta sömnproblem? Fast att man kanske ibland (inte alltid), utan nån gång sådär tupplurar på dagen när ongen också gör det, klassificeras det ändå som sömnproblem? Det borde det i alla fall.

Uppdaterar Facebook med ungefär en halv minuts mellanrum, kollar kommentarer och uppdaterar igen. Inget nytt. Nä, det är kanske inte så konstigt för alla andra SOVER.

Till slut tar man beslutet att sätta igång tv:n i alla fall. Här krävs det snabbhet och total koncentration, ungefär som när man ska ta på byxor på en styck sprallig onge.

Tv igång-check
Volymen låg-check
Ongen sover-check

Aah, nu är det bara jag och sitcoms...
Ja, om man inte VELAT i en timme först hade det ju kunnat vara så.
För nu råkar alternativen vara: rapport, law and order, dödlig fångst.
och.
krokodiljägaren.
Ungefär lika jävla illa som Överlevaren.
Skitprogram.


Hatar när det händer.


Testar lite

Försökte blogga från mobilen igår, men det gick sådär.. Men skam den som ger sig!


Abrupt slut!

Ja, det blir ju lätt så med en liten bebis hemma.. Den dära hade minsann bestämt sig för att vara mätt, för hon ville inte äta så mycket när jag försökte heller..

Ikväll blev det en spontan runda till Biltema, Harald Nyborg och en snabbis till Ikea..
På Ikea blev det lite smått och gott.. som det ju brukar bli där, av nån anledning..
SKUBB Låda med fack, svart Bredd: 44 cm Djup: 34 cm Höjd: 11 cm
En liten låda till skärp och halsdukar o sånt..

BRANÄS Korg, svart Bredd: 32 cm Djup: 35 cm Höjd: 16 cm
En sån häär till vardagsrummet, att ha lite smått och gott i, kanske femtioelva fjärrisar..
VESSLA Back med hjul, ljusrosa Längd: 39 cm Bredd: 39 cm Höjd: 28 cm
Och en sån här till Wildas små leksaker.
NIDELVA Burk med lock, set om 3, flerfärgad
Dessa fina burkar är nu i min ägo och innehåller te :)

en snabbrunda fick det bli eftersom vi avsiktligt inte tog med mat till tjajen, och vi hann hem "i tid" trots Ikea-omvägen, men trött blev hon minsann.. sov på både dit- och hemvägen. Hon är så go. 99 av 100 gånger är hon glad när hon vaknar :) vi är nog världens lyckligaste föräldrar. massa lav lav lav.

För älskling blev det tidig kväll eftersom det är ett viktigt datum imorron, för alla jägare då.. Älgjakt-premiär ju! 4:30 ska han gå upp.. mm, då är man intresserad ;)

over and out

ointresserad

Pappan sitter och matar sin dotter men det går sådär.. som vanligt. hon sitter mest och leker med nappen och säger: Aaaahh. Wilda är måttligt intresserad av att pappan och maten.. ALLT annat är roligare.
Nähe, mamman får nog prova, det brukar gå bättre med mig.. :)


Höst

Så var det plötsligt höst. fasen va fort det går..
Wilda har hunnit bli 7 månader.. har börjat smaka lite annat än ersättningen, vilket går tröööögt.. flaskan är bäst, verkar det som.. men det går bättre och bättre, gröt går rätt bra, frukt och katrinplommon är också okej att äta :) men kladdigt blir det.. :p
första helgen F inte hade något "måste" på helgen sedan vi gifte oss åkte vi till Göteborg och bodde på hotell. myyycket mysigt.. men kan ju knappt bli annat med de två bästa i världen! vi gick mest i stan och tittade i affärer. köpte vars ett par skor gjorde vi, Linan fick vinterskor och F fick ett par vanliga skor eftersom han aldrig köper skor efter årstid.. så det blev ett par året-runt-däck till honom.. :)
Wilda fick faktiskt inte så mkt.. två dregglisar fick hon :) men hon får ju så mkt annat.. vi hittade dock en pall till hennes rum som bestod av en flugsvamp och jag blev förälskad direkt! eftersom den var ganska stor skulle vi köpa den precis innan vi skulle köra hem.. men såklart, två st med samma kassa minne, så glömdes pallen bort! :/ Men som tur var gick den att hitta här hemma också, så vi fick vår fina pall till slut! :)

Bilderna på de gamla inläggen är visst borta.. jag trodde att man kunde ta bort de från uppladdningssidan här på bloggen och att bilderna ändå var kvar på inläggen, men tji fick jag.. Lägger upp nya bilder istället, orkar inte klabba.. =)


Myser på hotellrummet, Wilda läser hämtmat-meny.


Donar litta på golvet


Pausar lite i shoppingen


Wilda ongen.


Också lite fika..


Familjen Olin.


Fina pallen :)


och snygga skor..


Ligist-Wilda försöker äta upp blomman.


Mamman och ongen.

Nä, tack och bock för idag. Idag ska vi plocka bokplantor o sköven, men först blir det frukost!

over and out.

paw rihktitt.

RSS 2.0